Atrakcje

Jarmark Norbertañski

Jarmark Norbertañski 2022

Jarmark norbertański – producenci produktów regionalnych i tradycyjnych.

ul. 1 Maja

Jarmark Norbertański zgromadził 42 producentów żywności z różnych regionów Polski (woj. Wielkopolskie, Zachodniopomorskie, Lubelskie, Łódzkie, Małopolskie, Świętokrzyskie), którzy swoją ofertę kierują do osób poszukujących swojskich, lokalnych i tradycyjnych oraz często unikatowych produktów spożywczych. Sprzedawane na jarmarku wyśmienite wyroby to w większości nagradzane przez organizacje wspierające producentów tradycyjnej polskiej żywności.

Wśród obserwatorów tegorocznego Jarmarku byli m.in. goście

przyjazdowej misji gospodarczej (przedsiębiorcy / touroperatorzy

/ dziennikarze / eksperci z branży turystyki zdrowotnej,

prozdrowotnej, uzdrowiskowej, medycznej, spa i wellness, potencjalni inwestorzy, 12 osób, z krajów: Zjednoczone Królestwo

Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej, USA, Szwecja, Izrael, Niemcy,
Słowacja)
realizowanej ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego na lata 2014-2020 Działanie 2.4. Promocja gospodarcza kluczowych branż gospodarki regionu w ramach projektu promocji gospodarczej pn. „Świętokrzyskie – hard to pronounce, easy to do business in”.

PS Składamy serdeczne podziękowanie wystawcom i zwiedzającym uczestniczącym w Jarmarku Norbertańskim oraz wszystkim, którzy przyczynili się do jego przygotowania i realizacji.

POKAZY TEMATYCZNE NA JARMARKU NORBERTAŃSKIM:
  1. Pszczelarstwo na poważnie i wesoło, Pasieka Miody Napękowskie;
  2. Pokaz wyciskania świeżych soków owocowo-warzywnych, stowarzyszenie „Sandomierski Szlak Jabłkowy”;
  3. Pokaz wyrobów serów-oscypka, Bacówka na Polanie Majerz Czorsztyn.

 

Ciepłe słowa podziękowania za zaangażowanie i otwartość na współpracę kierujemy dla  uczestniczących w przygotowaniach w/w pokazów podczas tegorocznej edycji "Polskie Kulinaria" Busko-Zdrój 2022:

  • Ireneusza Bębna „Miody Napękowskie” Pasieka Rodzinna Gospodarstwo Rolne Marta Bęben;
  • Aktywnej grupy ze stowarzyszenia „Sandomierski Szlak Jabłkowy”( Alicja Krawczyk, Barbara Lisowska-Paterek, Beata Panasiuk, Jolanta Gach, Halina Wojtas, Adam Bodura, Wiesław Stępień, Jerzy Wieczorek);

PS Słowa podziękowania kierujemy dla pana Wojciecha Kiercza z firmy Restaurator Serwis S.C. z siedzibą w Warszawie,  który  udostępnił prototyp maszyny do wyciskania świeżych soków owocowo-warzywnych dla Sandomierskiego Szlaku Jabłkowego.

  • Wojciecha Komperdy, Bacówka Czorsztyn – Hala Majerz.

PS Słowa podziękowania kierujemy dla pani Teresy Łukasik – Farma Łukasików ze Strzałkowa za  przekazanie mleka na pokaz wyrobów serów.

Wystawcy Jarmarku Norbertańskiego 2-4.09.2022r.
Polskie Kulinaria Busko-Zdrój
 

Lp.  

Nazwa wystawcy

Asortyment

 

Województwo Wielkopolskie

 

1

 

 

 

 

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska TOP-TOMYŚL
ul. Kolejowa 33, 64-300 Nowy Tomyśl

e-mail: top.tomysl@post.pl

www.toptomysl.pl

tel. 61 44 22 631

 

Producent: serów smażonych, maskremów, masła, twarogów, maślanek kefirów, gzików

 

 

 

2

P.P.H.U. VITACORN Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 24, 61-413 Poznań

e- mail: handlowy@vitacorn.com.pl

www.vitacorn.com.pl

tel. 61 893 24 32

Producent tradycyjnych olejów. Produkuje także otręby pszenne, owsiane, otręby żytnie z dodatkiem naturalnych, suszonych owoców, kaszki kukurydziane, jaglane, mąka kukurydziana i owsiana.

 

 

3

Sok-Pol Małgorzata Prządak

Ul. Dębowa 5 Trzek,

62-025 Kostrzyn Wlkp.

e-mail: przadakmalgorzata@wp.pl

www.zdrowesoki.com.pl

Tel. 698 099 887

 

Jabłka wielkopolskie, soki jabłkowe, chipsy jabłkowe

4

Semco Sp. z o.o. Sp.k.
64-500 Szamotuły k. Poznania

ul. Spacerowa 75, Śmiłowo

e-mail: info@semco.pl

www.semco.pl

tel. 61 29 20 402

 

Producent tradycyjnych, nierafinowanych, tłoczonych na zimno olejów

 

 

5

Firma Smak Tradycji

Irena Olejniczak

Ujazdowo 19, 64-140 Włoszakowice

e-mail: smaktradycji-biuro@wp.pl

www.smak-tradycji.pl

tel. 697 605 111

 

Wieprzowina- konserwa w słoiku

 

6

Spółdzielnia Mleczarska Września

ul. Czerniejewska 1, 62-300 Września

e-mail: sekretariat@smw.com.pl

tel.: 61 4360 578

www. smw.com.pl

 

Nabiał

7

Zakład Przetwórstwa Rolno-Spożywczego „WIÓREK”

Marek Nyćkowiak Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością,

61-160 Poznań - Wiórek,

ul. Szkolna 10

e-mail: wiorek@wiorek.com.pl

www.wiorek.com.pl

tel. 61 893 94 76

Producent tradycyjnych przysmaków: sałatki warzywne (bałkańska, trzy saki, szwedzka, wiosenna, obiadowa), papryki, pieczarki, buraki, pomidory, ogórki (kwaszone, konserwowe, pikle), kapusty, powidła, dżemy, szarlotki, konfitury, soki, syropy oraz kompoty (malinowy, truskawkowy, czereśniowy, wiśniowy, z czarnej porzeczki, śliwkowy, jeżynowy, jagodowy)

 

8

 

Levant Foods Sp z o.o.

Zakład Mleczarski w Buku

ul. Smoluchowskiego 11a,
60-179 Poznań, Polska

e-mail: krystian.kusnierek@levant.pl

tel.: 607 250 233

www.levant.pl

 

 

Nabiał

9

Agro-Danmis Gramowscy sp.j.

Bukowiec 34

64-834 Wyszyny

e-mail: danmis@danmis.com.pl

tel.: 67 284 46 52

www.danmis.com.pl

 

Produkty z mleka koziego

 

 

Województwo Świętokrzyskie

 

 

10

Produkcja serów Mariusz Małkiewicz „Dziedzic”

27-532 Wojciechowice, Drygulec 3,

Tel. 781-555-536

e-mail: serydziedzic@o2.pl

www.sery-sandomierskie.pl

Producent: Sery Sandomierskie Podpuszczkowe Długodojrzewające

 

11

Gospodarstwo Mleczne „Buncok Strzałkowski” Teresa Łukasik

Strzałków 17, 28-100 Stopnica

e-mail:mlekostrzalkow@wp.pl

tel. 692- 954-301 Teresa Łukasik

facebook.com/buncokstrzalkowski

 

Sery z mleka krowiego; Buncok Strzałkowski

12

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska

w Bidzinach,

27-532 Wojciechowice, Bidziny 29

Tel. 534-301-477

e-mail:bidzinyhandel@op.pl

e-mail:osmsekretariat@op.pl

 

Krówka mleczna/produkty, potrawy z kaszy jaglanej

13

Purple Valley Sp. z.o.o.

28-225 Szydłów, ul. Rynek 21,

Tel. 797-355-094
e-mail:info@purplevalley.pl,

baxter.a@op.pl

www.stolicasliwki.pl

 

Śliwka szydłowska suszona

Szydłowianka śliwka w czekoladzie

Krówki

Powidła i konfitury

Keczup szydłowski

Ocet śliwkowy

Przetwory ze śliwek

Nalewki

Śliwka w kawie, herbaty

Chutneye

Zestawy prezentowe

14

BUSINESS REPUBLIC

Ul. Kielecka 78, 28-225 Szydłów

Tel. 797-355-094
e-mail:baxter.a@op.pl

www.stolicasliwki.pl

 

 

Czekolady artystyczne ręcznie robione, powidła

 

15

Uzdrowisko Busko-Zdrój S.A.

28-100 Busko-Zdrój, ul. Gen. F. Rzewuskiego 1

e-mail;buskowianka@ubz.pl

tel. 41/370 38 15

www.buskowianka.com

www.uzdrowiskobusko.pl

 

 

Naturalna Woda Mineralna Buskowianka Zdrój,

„Słoneczne Kosmetyki”

Ceramika „Uzdrowiskowa”

16

Masarnia pod lasem- Anna Wiklak

Kapałów 47, 26-230 Radoszyce

e-mail: masarnia.wiklak@interia.pl

Zdzisław Wiklak tel. 609 928 039

Wędliny

 

17

Tadeusz Matuszewski Tradycyjne Wyroby Wędliniarskie

26-008 Górno, ul. Górki 29

e-mal:damianmatuszewski@gmail.com

Tadeusz Matuszewski, tel. 507- 708-616

Damian Matuszewski, tel. 724-272-298

Tradycyjne wyroby wędliniarskie, produkty i przetwory z wieprzowiny

18

Gospodarstwo Pasieczne „Miód Sandomierski”

Łążek 69, 27-670 Łążek

Mateusz Zygmunt

Tel. 509 275 287

e-mail: pasieka.mzygmunt@interia.pl

 

Miody i produkty pszczele, świece z wosku pszczelego

19

Miodosytnia Vilkus Marcin Wilkusz

Wodacz 39, 28-330 Wodzisław

Tel. 668 151 077

e-mail: marcin.wilkusz@vilkus.pl

Miody pitne

20

Browar AURORE STRAPART

28-200 Staszów, ul. Zamkowa 3, Kurozwęki, Tel. 15/866-74-09

e-mail:browarpopiel@gmail.com

Andrew Popiel, tel. 510-044-428

Piwo kraftowe, ser z dodatkiem piwa, konfitura z piwem, gadżety piwne

21

MARIX Suchoń Piotr

30-305 Kraków, ul. Pułaskiego 3/3

e-mail: stawy2a@gmail.com

tel. 600-425-106

Ryby, przetwory rybne

22

Ewelina, Marek Pielaszkiewicz

Baćkowice

jagodowepolegs@wp.pl

602-709-745

Dżemy, soki, musy, liofizaty z jagody kamczackiej

23

Cukiernia Słodkie Klimaty

ul. Uchnasta 5,

28-100 Busko-Zdrój

Tel.577-808-368

e-mail: slodkieklimaty.busko@gmail.com

Wypieki cukiernicze

24

Winnica Złota Wieś Centrum Doradztwa Zawodowego Ewelina Ptak,

ul. Łąkowa 21,

28-425 Złota

e-mail: ewelina.ptak1985@gmail.com

e-mail: kontakt@winnicazlotawies.pl

http://www.winnicazlotawies.pl/

tel. 502 225 392, tel. 504-086-713

 

Wina gronowe

-białe wino gronowe wytrawne

-czerwone wino gronowe wytrawne

25

Zakład Gastronomiczny CAFETIN

Cezary Grenda

UL. Harcerska 2,

26-130 Suchedniów

e-mail: biuro@cafetin.pl

www.cytrynowkaswietokrzyska.pl

 

Tel.695-590-090

Cytrynówka Świętokrzyska

Naturalne lemoniady z cytryn i arbuza

Specjalne pierogi

Zestawy prezentowe

26

„Miody Napękowskie” Pasieka Rodzinna Gospodarstwo Rolne Marta Bęben

e-mail:miodynapekowskie@gmail.com

tel. 663-186-373 Irek Bęben

tel. 607- 586- 804 Marta Bęben

www.sklep.miodynapekowskie.pl

 

Miody Napękowskie

27

Olejarnia Zagłoby

Mikułowice 336

28-100 Busko Zdrój

Mariusz Roszkowski

Tel.791-632-390

e-mail:olejarniazagloby@gmail.com

 

Oleje Naturalne tłoczone na zimno

 

28

BDG Izba Sp. z.o.o.

sklep „Silni z natury”

tel.601-348-734

e-mail: biuro@bdgizba.pl

 

Różne produkty: piwa, nalewki, wina, napoje, sery, słodycze, sosy wytrawne, konfitury, dżemy, makarony

29

Gospodarstwo ekologiczne u Machockich

Cisów 80, 26-021 Daleszyce

e-mail: agatamachocka@o2.pl

tel.666-118-777

Owoce i warzywa ekologiczne,

Przetwory ekologiczne

30

Stowarzyszenie „Sandomierski Szlak Jabłkowy”

Obrazów 121, 27-641 Obrazów

Tel. 606-464-932

e-mail:ssj@op.pl

www.szlakjablkowy.pl

Jabłka sandomierskie, świeżo wyciskane soki owocowo-warzywne

31

„Megawita”

Maciej Małkiewicz

Drygulec 3, 27-532 Wojciechowice

www.megawita.pl

www.sandomierskiesmaki.pl

e-mail: megawita@wp.pl

tel. 15/831-11-37

tel. 797-727 744

 

Kiszonki, kwaszonki

32

Staropolska Garmażerka Agnieszka i Zdzisław Nowak

28-350 Słupia Jędrzejowska,

Nowa Wieś 28

e-mail: staropolskagarmazeria@op.pl

Wyroby wędliniarskie, garmażerka

33

Winnica Szczaworyż

Mariusz Fodymski

mariuszf76@o2.pl

Tel. 604-465-022

Wina białe, różowe, czerwone

34

Magdalena i Dawid Smak

„Kozi Smak” ze Złotej

Ul. Wiśniowa 11A, 28-425 Złota

Tel. 600-642-348

dawidsmak@gmail.com

 

Sery miękkie i twarde z koziego mleka, jogurty, twarogi i sery sałatkowe

35

Pasieka Rodzinna Stępień

Piotr Stępień

Bidziny

Tel.691-278-536

pasiekarodzinnastepien@gmail.com

Miody tradycyjne, miody kremowane z naturalnymi dodatkami, pyłek kwiatowy, pierzga, propolis

 

 

36

Szlachetne Świętokrzyskie Sp.z.o.o. Food Truck

Zamkowa 3, Kurozwęki, 28-200 Staszów

info@purplevalley.pl; baxter.a@op.pl

Przetwory warzywno-owocowe, burgery z bizona, piwo kraftowe Popiel, śliwka Szydłowianka, śliwka Szydłowska, lody Szydłowskie, wino Willa Sichów, kawa, gofry.

 

Województwo Łódzkie

 

 

37

Klimeko Sp. z. o.o. Sp. K

Dionizów 2, 98-220 Zduńska Wola

e-mail:magazyn@klimeko.pl

Marcin Śliwiński tel. 603-345-016

Tradycyjne i ekologiczne wyroby mleczne

38

PIWOMAR - BROWAR KOREB

Marek Kaczorowski

ul. Żeromskiego 72

98-100 Łask

tel. 43 675-21-82

e-mail: biuro.koreb@gmail.com

 

Piwa rzemieślnicze, tradycyjne, podpiwek, kwas chlebowy

 

Województwo Małopolskie

 

 

39

Piskorek Dystrybucja Sp. z.o.o. sp. k.

32-650 Kęty

ul. Tadeusza Kościuszki 15

e-mail: zur@piskorek.com

 

Żur na zakwasie od Piskorka BIO

Barszcz biały na zakwasie od Piskorka

Sok z kiszonej kapusty BIO

Chrzan naturalny

Barszcz czerwony kiszony

Beglutenowe bułki wieloziarniste

Bezglutenowy chleb wieloziarnisty

Bezglutenowy czleb pestki dyni

Zupa na ciepło żur lub barszcz biały

 

40

Bacówka Czorsztyn-Hala Majerz Wojtek Komperda

Ratułów 210c, 34-407 Ciche

Tel.735-241-36-09

wojciechkomperda@op.pl

Oscypki, gołki, redykołki, bunc, bryndza, korbacze

 

Województwo Lubelskie

 

 

41

Spółdzielnia Pszczelarska Apis

w Lublinie,

Ul. Diamentowa 23,

20-471 Lublin

e-mail: sklep@apis.pl

Miody pitne

 

Województwo Zachodniopomorskie

 

42

Gospodarstwo Ekologiczne SEDINA

Bożena Ryszard Jaszczowscy

Ul. Kolejowa 20, 73-115 Dolice

Ryszard Jaszczowski tel. 608 288 354

e-mail:brjaszczowscy@poczta.onet.pl

Przetwory z róży: konfitury z płatków róży ( surowa szczecińska, klasztorna, oraz całe płatki róży),

*z owoców róży - Konfitura szczecińska z owoców róży)

Przetwory z pomidorów: ( Konfitura z czerwonych pomidorów z rumem, Konfitura szczecińska z zielonych pomidorów).

Przetwory z dyni- dżemy, musy, konfitury, marynaty, kiszonki

Pozostałe- Soki, syropy, musztardy, octy

43

Gospodarstwo Pasieczne "Cuda z Ula" Tomasz Sadowski Szczecin

ul. 9 mają 80/1 70-136 Szczecin

sadowskitomasz@poczta.fm

tel. 503 054 012

Miody i produkty pszczele

 
 
Pokazy kulinarne

Pokazy kulinarne

Pokazy kulinarne i degustacje

Muszla Koncertowa w Parku Zdrojowym
KULINARNE SHOW


Gotowanie i pokazy kulinarne przez trzy dni w plenerze to priorytetowa część programu „Polskich Kulinariów” Busko-Zdrój 2022.

Smakowite, kulinarne niespodzianki powstałe na bazie produktów lokalnych i tradycyjnych przygotowali dla naszych uczestników festiwalu – miłośników dobrego jedzenie i poszukiwaczy nowych smaków, reprezentanci Ogólnopolskiego Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
(Ekipa kucharska: Mirosław Reszczyk, Tomasz Gawarzyński; Juniorzy: Weronika Gurynow, Mateusz Galbarczyk, Michał Filipczuk), w asyście opiekunów i uczniów szkół gastronomicznych z woj. świętokrzyskiego:
*Zespół Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego w Chrobrzu (opiekunowie: Anita Bogdan Patrycja Masiuda, uczniowie: Aleksandra Baran, Katarzyna Liberek, Sylwia Strasz, Gabriela Woźniak, Kacper Pietrzykowski);
*Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu (opiekunowie: Edyta Młodochowska, Danuta Zajder, uczniowie: Martyna Macioszek, Wiktoria Proszałek, Łukasz Jędrzejowski, Kamil Pietraszewski, Bartek Osuch.
*Zakład Doskonalenia Zawodowego w Busku –Zdroju (opiekun: Barbara Cieplińska, uczniowie: Julia Paw, Aleksandra Wiśniewska)


Serdeczne podziękowania za zaangażowanie i otwartość na współpracę kierujemy dla Ekipy Kucharskiej reprezentującej Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, Dyrekcji w/w szkół gastronomicznych, opiekunów i uczniów uczestniczących w przygotowaniach pokazów kulinarnych podczas tegorocznej edycji "Polskie Kulinaria" Busko-Zdrój 2022.
PLENEROWE ATRAKCJE PRZY TĘŻNI I INNE TOWARZYSZĄCE POLSKIM KULINARIOM
  1. Warsztaty ekologiczne – moda ekologiczna. Ekologiczny Pokaz Mody –recykling inaczej w Busku –Zdroju zaaranżowany przez Jolantę Gach i Agnieszkę Drożdżal-Lipiec.
  2. Warsztaty wikliniarskie „Wiklinowe ukwiecanie łąki” przez Beatę Borek.
  3. Strefa turystyczna – Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa

Świętokrzyskiego, Lokalna Organizacja Turystyczna „Moc Ponidzia”.

  1. Atrakcje dla rodzin z dziećmi- Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju i Promocji Wsi „Razem dla Widełek”.
  2. Widowisko „Park dźwiękiem i światłem malowany”.
  3. „6 STOŁÓW”- Spacer dla smakoszy po buskich restauracjach z degustacją trunków i potraw regionalnych.

PS Słowa uznania dla Eweliny Ptak, która potrafiła "spiąć" wymagania restauratorów i rzemieślników, by skrupulatnie i dokładnie opracować nowatorską propozycję "Szlaku 6 stołów", jako jedną z atrakcji tegorocznych "Polskich Kulinariów".

Podziękowania kierujemy dla wszystkich, którzy zagospodarowali i ożywili przestrzeń wokół Tężni a także restauratorów z Buska-Zdrój i producentów produktów lokalnych i tradycyjnych z PIPRiLOŚ, którzy włączyli się w przygotowanie nowej konwencji pn. "6 Stołów".

Kącik dziecięcy

Kącik dziecięcy

Kącik dziecięcy - gry, zabawy, konkursy i pokazy kulinarne dla dzieci.

Tężnia
WARSZTATY, ZABAWY KULINARNE DLA DZIECI

* Warsztaty z CARVINGU „Zdrowie na talerzu

* Zabawy kulinarne dla najmłodszych  „Zdrowie na straganie”.

 

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Chrobrzu,

(opiekunowie: Anita Bogdan, Patrycja Masiuda; uczniowie: Aleksandra Baran, Katarzyna Liberek, Sylwia Strasz, Gabriela Woźniak, Kacper Pietrzykowski);

 

* Zabawy kulinarne dla najmłodszych „Jem kolorowo- Jem zdrowo”.

 

Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu. Sandomierzu

(opiekunowie: Edyta Młodochowska, Danuta Zajder; uczniowie: Martyna Macioszek, Wiktoria Proszałek, Łukasz Jędrzejowski, Kamil Pietraszewski, Bartek Osuch.

 

Ciepłe słowa podziękowania za zaangażowanie i otwartość na współpracę kierujemy dla: Dyrekcji w/w szkół,  opiekunów i uczniów uczestniczących w przygotowaniach warsztatów i zabaw kulinarnych podczas tegorocznej edycji "Polskie Kulinaria" Busko-Zdrój 2022 oraz Jolanty Grabiec z firmy CARVING ART.

Koncerty

Koncerty

Koncerty muszla – prezentacja regionalnych artystów

Park Zdrojowy
KULTURALNY SHOW MUZYCZNY


Podczas trzydniowego wydarzenia wystąpili:


Duet Michał i Błażej Skuza

Duo Instrumentalne skrzypce i fortepian Julia i Paweł Korea

Artist of Ukraine: Mykola Svydyuk, Valery Twin, Sasha Nevzhe

Zespół HAND

Kwintet Jerzego Cygana

Andrzej Rosiewicz

Tancerze – Busko. TANIEC - Studio Tańca M I M E S I S/fot. Agata Żmuda-Dąbroś/

Perfekta Dance

Wokalistki z krakowskich scen muzycznych (hity lat 60 i 70)


Podziękowania kierujemy dla:

* artystów, których niezwykłe koncerty i występy uświetniły festiwal "Polskie Kulinaria" i dały gościom możliwość przeżyć wspaniałych chwil z muzyką,

* darczyńców, którzy materialnie, rzeczowo lub organizacyjnie wsparli to duże muzyczne przedsięwzięcie: Busko-Zdrój Gmina Uzdrowiskowa, Buskie Samorządowe Centrum Kultury, Tężnia Busko, Lokalna Organizacja Turystyczna "Moc Ponidzia" w Busku -Zdroju, Buska Lokalna Grupa Działania "Słoneczny Lider".

*Ani Stępień za pełen profesjonalizm i pozytywną charyzmę przy prowadzeniu konferansjerki.

6 Stołów

Zaskmakuj w regionie!
Image

NASZA REPREZENTACJA

MIEJSCA

Organizatorzy

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski
Ogólnopolskie stowarzyszenie szefów kuchni i cukierni
Dom kultury Buskie Samorządowe Centrum Kultury
Urząd Miasta i Gminy w Busku-Zdroju

Partnerzy

Image

Patronat Medialny

Image
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku w Busku – Zdroju.
Polskie kulinaria