Atrakcje
Jarmark Norbertañski 2023
Jarmark norbertański – producenci produktów regionalnych i tradycyjnych.
Lp. |
Nazwa wystawcy |
Asortyment |
Województwo Wielkopolskie
|
||
1 |
Oleje Trawińscy Sp. z o.o. Sp. k. |
Olej rzepakowy |
2 |
P.P.H.U. VITACORN Sp. z o.o. e- mail: handlowy@vitacorn.com.pl tel. 61 893 24 32 |
Producent tradycyjnych olejów. Produkuje także otręby pszenne, owsiane, otręby żytnie z dodatkiem naturalnych, suszonych owoców, kaszki kukurydziane, jaglane, mąka kukurydziana i owsiana. |
3 |
Spółdzielnia Mleczarska Września ul. Czerniejewska 1, 62-300 Września e-mail: sekretariat@smw.com.pl tel.: 61 4360 578 www. smw.com.pl |
Producent twarogów, mleka, śmietany, masła i napojów mlecznych jak również mleka w proszku. |
4 |
Zakład Przetwórstwa Rolno-Spożywczego „WIÓREK” Marek Nyćkowiak Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, 61-160 Poznań - Wiórek, ul. Szkolna 10 e-mail: wiorek@wiorek.com.pl tel. 61 893 94 76 |
Producent tradycyjnych przysmaków: sałatki warzywne (bałkańska, trzy saki, szwedzka, wiosenna, obiadowa), papryki, pieczarki, buraki, pomidory, ogórki (kwaszone, konserwowe, pikle), kapusty, powidła, dżemy, szarlotki, konfitury, soki, syropy oraz kompoty (malinowy, truskawkowy, czereśniowy, wiśniowy, z czarnej porzeczki, śliwkowy, jeżynowy, jagodowy)
|
Województwo Świętokrzyskie
|
||
5 |
Produkcja serów Mariusz Małkiewicz „Dziedzic” 27-532 Wojciechowice, Drygulec 3, Tel. 781-555-536 e-mail: serydziedzic@o2.pl |
Producent: Sery Sandomierskie Podpuszczkowe Długodojrzewające
|
6 |
Gospodarstwo Mleczne „Buncok Strzałkowski” Teresa Łukasik Strzałków 17, 28-100 Stopnica e-mail:mlekostrzalkow@wp.pl tel. 692- 954-301 Teresa Łukasik facebook.com/buncokstrzalkowski |
Sery z mleka krowiego; Buncok Strzałkowski |
7 |
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Bidzinach, 27-532 Wojciechowice, Bidziny 29 Tel. 534-301-477 e-mail:bidzinyhandel@op.pl e-mail:osmsekretariat@op.pl |
Krówka mleczna/produkty, potrawy z kaszy jaglanej |
8 |
Purple Valley Sp. z.o.o. 28-225 Szydłów, ul. Rynek 21, Tel. 797-355-094 baxter.a@op.pl |
Śliwka szydłowska suszona, Szydłowianka śliwka w czekoladzie, Krówki, Powidła i konfitury, Keczup szydłowski, Ocet śliwkowy, przetwory ze śliwek Nalewki, Śliwka w kawie, herbaty Chutneye, Zestawy prezentowe |
9 |
Uzdrowisko Busko-Zdrój S.A. 28-100 Busko-Zdrój, ul. Gen. F. Rzewuskiego 1 e-mail;buskowianka@ubz.pl tel. 41/370 38 15 |
Naturalna Woda Mineralna Buskowianka Zdrój, „Słoneczne Kosmetyki” Ceramika „Uzdrowiskowa” |
10 |
Tadeusz Matuszewski Tradycyjne Wyroby Wędliniarskie 26-008 Górno, ul. Górki 29 e-mal:damianmatuszewski@gmail.com Tadeusz Matuszewski, tel. 507- 708-616 Damian Matuszewski, tel. 724-272-298 |
Tradycyjne wyroby wędliniarskie, produkty i przetwory z wieprzowiny
|
11 |
Gospodarstwo Pasieczne „Miód Sandomierski” Łążek 69, 27-670 Łążek Mateusz Zygmunt Tel. 509 275 287 e-mail: pasieka.mzygmunt@interia.pl |
Miody i produkty pszczele, świece z wosku pszczelego |
12 |
Miodosytnia Vilkus Marcin Wilkusz Wodacz 39, 28-330 Wodzisław Tel. 668 151 077 e-mail: marcin.wilkusz@vilkus.pl |
Miody pitne |
13 |
Browar AURORE STRAPART 28-200 Staszów, ul. Zamkowa 3, Kurozwęki, Tel. 15/866-74-09 e-mail:browarpopiel@gmail.com Andrew Popiel, tel. 510-044-428 |
Piwo kraftowe, ser z dodatkiem piwa, konfitura z piwem, gadżety piwne |
14 |
MARIX Suchoń Piotr 30-305 Kraków, ul. Pułaskiego 3/3 e-mail: stawy2a@gmail.com tel. 600-425-106 |
Ryby, przetwory rybne |
15 |
Ewelina, Marek Pielaszkiewicz Baćkowice tel. 602-709-745 |
Dżemy, soki, musy, liofizaty z jagody kamczackiej |
16 |
Wojciech Lipka Agro-Apis 27-552 Baćkowice nr 78A e-mail: kontakt@agro-apis.pl Tel. 697-406-930 NIP: 8631569713 |
Mąki, miody, oleje tłoczone na zimno
|
17 |
Winnica Złota Wieś Centrum Doradztwa Zawodowego Ewelina Ptak, ul. Łąkowa 21, 28-425 Złota e-mail: ewelina.ptak1985@gmail.com e-mail: kontakt@winnicazlotawies.pl http://www.winnicazlotawies.pl/ tel. 502 225 392, tel. 504-086-713 |
Wina gronowe -białe wino gronowe wytrawne -czerwone wino gronowe wytrawne |
18 |
Zakład Gastronomiczny CAFETIN Cezary Grenda UL. Harcerska 2, 26-130 Suchedniów e-mail: biuro@cafetin.pl www.cytrynowkaswietokrzyska.pl Tel.695-590-090 |
Cytrynówka Świętokrzyska Naturalne lemoniady z cytryn i arbuza Specjalne pierogi Zestawy prezentowe |
19 |
„Miody Napękowskie” Pasieka Rodzinna Gospodarstwo Rolne Marta Bęben e-mail:miodynapekowskie@gmail.com tel. 663-186-373 Irek Bęben tel. 607- 586- 804 Marta Bęben |
Miody Napękowskie |
20 |
Olejarnia Zagłoby Mikułowice 336 28-100 Busko Zdrój Mariusz Roszkowski Tel.791-632-390 e-mail:olejarniazagloby@gmail.com |
Oleje Naturalne tłoczone na zimno |
21
|
BDG Izba Sp. z.o.o. sklep „Silni z natury” tel.601-348-734 e-mail: biuro@bdgizba.pl |
Różne produkty: piwa, nalewki, wina, napoje, sery, słodycze, sosy wytrawne, konfitury, dżemy, makarony |
22 |
Gospodarstwo ekologiczne u Machockich Cisów 80, 26-021 Daleszyce e-mail: agatamachocka@o2.pl tel.666-118-777 |
Owoce i warzywa ekologiczne, Przetwory ekologiczne |
23 |
Stowarzyszenie „Sandomierski Szlak Jabłkowy” Obrazów 121, 27-641 Obrazów Tel. 606-464-932 e-mail:ssj@op.pl |
Jabłka sandomierskie, świeżo wyciskane soki owocowo-warzywne |
24 |
„Megawita” Maciej Małkiewicz Drygulec 3, 27-532 Wojciechowice e-mail: megawita@wp.pl tel. 15/831-11-37 tel. 797-727 744 |
Kiszonki, kwaszonki |
25 |
Staropolska Garmażerka Agnieszka i Zdzisław Nowak 28-350 Słupia Jędrzejowska, Nowa Wieś 28 e-mail: staropolskagarmazeria@op.pl |
Wyroby wędliniarskie, garmażerka
|
26 |
Winnica Szczaworyż Mariusz Fodymski Tel. 604-465-022 |
Wina białe, różowe, czerwone |
27 |
Magdalena i Dawid Smak „Kozi Smak” ze Złotej Ul. Wiśniowa 11A, 28-425 Złota Tel. 600-642-348 |
Sery miękkie i twarde z koziego mleka, jogurty, twarogi i sery sałatkowe |
28 |
Pasieka Rodzinna Stępień Piotr Stępień, Bidziny Tel.691-278-536 |
Miody tradycyjne, miody kremowane z naturalnymi dodatkami, pyłek kwiatowy, pierzga, propolis |
29 |
Polonia Park Sp. z o.o. Ul. Podchorążych 63/67/11, 00-722 Warszawa Ul. Słoneczna 3, 28-100 Busko-Zdrój https://www.hotelpoloniapark.pl Tel. 726 570 560 |
Pierogi, bigos, „finger food” |
Województwo Łódzkie |
||
30 |
Klimeko Sp. z. o.o. Sp. K Dionizów 2, 98-220 Zduńska Wola e-mail:magazyn@klimeko.pl Marcin Śliwiński tel. 603-345-016 |
Tradycyjne i ekologiczne wyroby mleczne |
Województwo Małopolskie |
||
31 |
Bacówka Czorsztyn-Hala Majerz Wojtek Komperda Ratułów 210c, 34-407 Ciche Tel.735-241-36-09 |
Oscypki, gołki, redykołki, bunc, bryndza, korbacze |
Województwo Lubelskie |
||
32 |
Spółdzielnia Pszczelarska Apis w Lublinie, ul. Diamentowa 23, 20-471 Lublin e-mail: sklep@apis.pl |
Miody pitne |
Województwo Zachodniopomorskie |
||
33 |
Gospodarstwo Ekologiczne SEDINA Bożena Ryszard Jaszczowscy ul. Kolejowa 20, 73-115 Dolice Ryszard Jaszczowski tel. 608 288 354 e-mail:brjaszczowscy@poczta.onet.pl |
Przetwory z róży: konfitury z płatków róży ( surowa szczecińska, klasztorna, oraz całe płatki róży), z owoców róży - Konfitura szczecińska z owoców róży) Przetwory z pomidorów: ( Konfitura z czerwonych pomidorów z rumem, Konfitura szczecińska z zielonych pomidorów). Przetwory z dyni- dżemy, musy, konfitury, marynaty, kiszonki Pozostałe- Soki, syropy, musztardy, octy
|
34 |
Gospodarstwo Pasieczne "Cuda z Ula" Tomasz Sadowski Szczecin ul. 9 mają 80/1 70-136 Szczecin tel. 503 054 012 |
Miody i produkty pszczele
|
Mapa rozstawienia
Pokazy kulinarne
Muszla Koncertowa w Parku Zdrojowym
2 września 2023r./sobota
12.00:12.40 Pokaz kulinarny - Bristol Busko ART & Medical SPA,
Szef Kuchni Grzegorz Struski.
13.20:14.00 Pokaz kulinarny – Hotel Słoneczny Zdrój Busko-Zdrój Medical Spa & Wellness,
Szef Kuchni Hubert Haczyk.
15.20:16.00 Pokaz kulinarny - Hotel Polonia Park Medical Center & Spa Busko-Zdrój,
Szef Kuchni Hubert Misterkiewicz.
16.20:17.00 Pokaz kulinarny - Restauracja Autorska, Terma Słowacki Resort Medical SPA,
Szef Kuchni Ryszard Białek.
3 września 2023r./niedziela
11.00:11.40 Pokaz kulinarny – Reprezentanci Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni,
Szef Kuchni Jarosław Uściński, Szef Kuchni Mirosław Reszczyk
13.20:14.00 Pokaz kulinarny – Reprezentanci Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni,
Szef Kuchni Jarosław Uściński, Szef Kuchni Mirosław Reszczyk
15.20:16.00 Pokaz kulinarny – Reprezentanci Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni,
Szef Kuchni Jarosław Uściński, Szef Kuchni Mirosław Reszczyk
16.20:17.00 Pokaz kulinarny – Reprezentanci Ogólnopolskiego Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Szef Kuchni Jarosław Uściński, Szef Kuchni Mirosław Reszczyk